Over ons

Familiebedrijf met persoonlijke aandacht in de genen

Over ons

Automobielbedrijf Van Kwawegen is hét adres voor de aanschaf en het onderhoud van personenauto’s en bedrijfswagens van alle merken. Als echt familiebedrijf staan wij voor persoonlijke aandacht en service. Voor ons telt maar één ding: dat u met een tevreden gevoel onze showroom of werkplaats verlaat. Ons team bestaat dan ook louter uit mensen met passie voor auto’s; van onze directeur Chiel van Kwawegen tot de verkopers en de technici. 

over-ons

Alle merken
Als erkend Opel-servicedealer staan wij vooral bekend vanwege dit Duitse automerk, maar dat wil niet zeggen dat we ons beperken tot Opel. Zowel qua verkoop als qua reparatie en onderhoud weten wij raad met alle merken. Door de vele verkopen van de verschillende merken auto’s zijn onze monteurs ontzettend bekwaam in het onderhouden en repareren van alle merken auto’s.

Omdat wij altijd hebben geïnvesteerd in kennis en de modernste apparatuur kunnen wij voor alle merken de diensten bieden waaraan u behoefte heeft. U kunt bij ons terecht voor alle servicewerkzaamheden, zoals onderhoud, reparaties, APK, airco-onderhoud, bandenvervanging, ruitschadereparatie en ruitvervanging, schadeherstel en de aanschaf en inbouw van allerhande apparatuur en accessoires. Meer informatie over de werkplaats en onze service en dienstverlening vindt u hier.

In onze showroom bieden we u altijd meer dan 150 occasions. Onze verkopers bespreken graag uw wensen met u en zullen u adviseren over de auto die het beste bij u past. Bekijk hier onze occasions.

Historie

De oorsprong van onze passie voor auto’s ligt in de jaren vijftig, wanneer Wout van Kwawegen (de vader van Chiel) besluit een autogarage te beginnen. Dit doet hij het aan het Dijkje (in de volksmond van de Bolnessenaren ‘het Dijksie’ genoemd) in Ridderkerk-Bolnes, in een schuur die geschikt wordt gemaakt voor het repareren en onderhouden auto’s. Al snel begint Wout ook auto’s te verkopen en in te ruilen. Een leegstaand kassencomplex doet, bij gebruik ruimte, dienst als showroom.

In 1980 wordt het oude pand gehistoriesloopt en wordt er een nieuwe werkplaats met bijbehorende showroom gebouwd. Ook Chiel van Kwawegen is dan al actief in de autobranche. De huidige directeur start zijn loopbaan in 1974 als leerling-monteur bij Opel-dealer Van Twist in Dordrecht. In 1975 stapt hij over naar Opel-dealer Van Twist in Ridderkerk. Hier leert hij in bijna tien jaar het vak tot in de kneepjes. In 1984 mag hij zich zelfs de eerste APK-keurmeester van Ridderkerk noemen.

Een jaar later stapt Chiel bij pa Van Kwawegen in de zaak en wordt de bedrijfsvoering voortgezet als vennootschap onder firma. In 1991 neemt Chiel de zaak volledig over. Pa blijft nog jarenlang vrijwillig actief en bij de zaak betrokken. Een jaar later, in februari 1992, wordt door Mandy van Kwawegen (de dochter van Chiel) de eerste paal geslagen van het nieuw te bouwen pand aan de Benedenrijweg, waar we nu nog altijd gevestigd zijn. Op 14 april 1992 legt Thomas van Kwawegen (de zoon van Chiel) de eerste steen van het nieuwe pand, dat in augustus 1992 in gebruik wordt genomen. Het tekent de betrokkenheid van de familie bij het bedrijf.

Na tien succesvolle jaren blijken de showroom en de werkplaats te krap te zijn geworden. Er worden plannen gemaakt om een tweede showroom met meerdere verdiepingen aan het huidige pand te bouwen. Hierdoor zou ook de werkplaats vergroot kunnen worden. Deze plannen worden in 2002 gerealiseerd, wat ons vandaag de dag de mogelijkheid biedt om meer dan 150 auto’s aan u te presenteren.occasion

Ondanks de groei is er in ruim vijftig jaar niets veranderd. Automobielbedrijf Van Kwawegen biedt nog steeds de persoonlijke aandacht en service die Wout van Kwawegen al bood toen hij het bedrijf startte. Dat zit nu eenmaal in onze genen. En dat gaat er ook nooit meer uit.

Wilt u onze passie ervaren? Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen of een praatje te maken over de interessante wereld van auto’s. De koffie staat voor u klaar!

 

 

 

Back to top